top of page

Bildlek för barnDet här är den perfekta leken att göra med barnen medan man som förälder behöver stöka i köket eller man märker att barnen behöver någon aktivitet att göra. Leken kan ni ladda ner längst ned på sidan. Sätt gärna bilderna på en bit kartong för bättre hållbarhet (eller som vi gjorde, beställde dem från en fotosida så det blev magneter som kan sitta på kylskåpet).


Detta kan man göra med bilderna

  • Para in dom i former: Ta bilderna med en trekant, en fyrkant och en cirkel och be barnen sedan para ihop resten med rätt form.

  • Para in dom i kategorier: Bilderna är indelade i olika kategorier. Leksaker, julrelaterat, kalasrelaterat och former. Be barnen att sätta ihop dom i rätt kategori.

  • Tre i rad: Ta varsin sorts kategori: Ex en tar former och en tar julsaker – spela sedan tre i rad med hjälp av spelplanen som finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.

  • Sagostund: Be barnen att hitta på en rolig saga med tre av korten som dom sedan ska berätta för dig. Antingen väljer du tre kort eller så väljer barnen tre kort själv.

  • Vad tänker jag på: Se om barnen kan lista ut vad du tänker på. Ex. säg först ”jag tänker på något fyrkantigt”. Då ska dom ta fram alla fyrkantiga saker. Säg sedan ex. ”något som har gult i sig”. Två av sakerna är gula så då kan dom ta bort två till. Säg sedan ex. ”barn kan leka med den”. Då finns det bara en sak kvar, klosslådan.


Bilder
.pdf
Download PDF • 568KB

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page