top of page

Halloween memory och halloweenlekar för barnLängst ner finns ett härligt memory spel ni kan ladda ner och skriva ut med söta halloween figurer på. Tävla mot varandra. Flest par vinner!

- ELLER ladda ner vår halloweenbricka och låt barnen gissa vilken bild som ska till rätt plats - ELLER gör någon av nedanstående lekar med bilderna:


Dra ur påsen

Detta är en lek man kan leka "för skoj skull" det finns ingen strategi utan det handlar mest om tur. Ena delen av korten lägger man i en hög på bordet. Andra delen lägger man i en påse. Vänd upp det översta kortet i högen på bordet. Barnen ska sedan i tur och ordning dra ett kort ur påsen. När man får samma som är på bordet så får man ett par. Den med flest par vinner.


Charader

Såklart så kan man använda korten för att leka charader. Vem gillar inte charader. Det är som sagt 15 olika figurer. Vill man göra det ännu svårare så lägg dit lite fler lappar med halloween saker dom ska härma.


Statyer

Det här är en lek som går ut på att barnen ska göra en gest eller ett ljud när lekledaren visar upp ett visst kort. Man använder inte alla utan ett mindre antal kort, Ex. fem stycken.

Låt säga att man har häxhatten som en av korten. När lekledaren då visar upp häxhatten så ska man låta som en häxa och den som är sist åker ut. Ett annat ex. är om man har den svarta katten som kort så ska man stå på alla fyra som en katt när lekledaren drar det kortet.

Rolig lek som definitivt leder till många skratt då det är lätt att göra fel under stress. Men se till att inte välja för många kort så det blir för svårt för barnen att komma ihåg vad man skulle göra på alla korten.


Mallar att ladda ner


halloween-memory-1
.pdf
Ladda ner PDF • 592KB

halloweenbricka
.pdf
Ladda ner PDF • 137KB0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page