top of page

Julklappslek -med tärning och vantar


Julklappsdekorationer med papper, tejp och tyg

Det finns flera varianter på julklappslekar. Här är två varianter:


Julklappslek med tärning

Förbered genom att slå in en julklapp med flera lager papper. Alla turas sedan om att slå tärningen. Får man en 6:a så får man ta av ett lager av papper på paketet. Man fortsätter så tills att någon helt enkelt får ta av sista lagret, den har vunnit julklappsleken. Rolig och en ganska lugn variant av julklappslek.


Julklappslek med vantar

En annan variant är att slå in ett paket med flera lager papper (se till så det inte är något ömtåligt i paketet). Gärna mycket tejp också. Personerna sätter sig sedan i en ring. Rekvisita som behövs är: Ett paket, handskar (klumpiga och stora gärna ex. grytvantar), mössa eller ögonbindel och en tärning. Vill man köra utan mössa så går det också.


Här är det samma regler som leken ovan. Man turas om att slå. Får man en sexa så får man ta paketet, sätta på sig mössan och vantarna och börja försöka slita upp paketet. Dom andra turas fortfarande om att slå med tärningen. Om någon får en sexa så får den ta paketet, handskarna och mössan av personen som försöker öppna och sedan själv försöka öppna. Den som blivit av med paketet, mössan och handskarna får fortsätta slå tärningen. Sedan fortsätter man att slå, ta paketet och rekvisitan från varandra tills någon lyckats öppna paketet helt. Den vinner vad det är där i. Rolig och stressande julklappslek som frambringar många skratt!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page