top of page

Maffia leken

Uppdaterat: 24 jan.


Maffia

Detta är ett gammalt kortspel som vi själv lekte när vi var liten. Den går till såhär:


Det är ett rollspel där man har hjälp av en kortlek för att dela ut roller, man bör vara minst 6 personer, sen kan man vara hur många som helst.

Alla i leken ska få ett kort och varje kort innebär en viss roll. Får man ett rött kort är man en hederlig bybo, men ett svart kort innebär att man blivit en hemsk maffia. Skulle man få en röd kung betyder det att man är byns läkare och en röd knekt innebär att man blivit byns spion.


Är man många kan man ha flera maffia, men är man bara 6 st så kan man ha en maffia.

När korten under all hemlighet är utdelade får man absolut inte visa någon annan vad man fick för kort. Nu börjar spelet! Spelledaren ber alla i staden att somna (alla deltagare blundar). Sedan ber spelledaren att maffia ska vakna upp. Maffian pekar på en person som dom vill "döda". Sedan blundar maffian igen. Sedan får läkaren vakna och peka på någon som hen vill rädda. Sedan får spionen vakna och peka på någon, spelledaren gör då tummen upp eller ner beroende på om den hen pekar på är maffia eller inte.


Efter omgången får hela staden vakna upp och lekledaren berättar vad som har hänt under natten, om någon blivit mördad eller så. Det är nu det gäller att staden ska försöka lista ut vem som är maffia, är alla eniga så röstar man ut någon. Men det gäller att vara försiktig för har man otur så röstar man ut spionen eller läkaren. Och för maffian så gäller det att ljuga så mycket hen bara kan för att vinna spelet mot övriga spelare. När man röstat ut någon (eller om man väljer att inte göra det) så gör man om igen, att man låter staden somna. Och så håller man på till antingen staden eller maffian har vunnit.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page