top of page

Stafett med ballonger


Stafett med ballonger

För att leka den här stafetten så behövs ballonger och stolar (eller likande att runda). Den här leken kräver ett antal deltagare också.


Alla i lagen ställer sig på led vid start. Varje lag har tre ballonger. Första personen i ledet har en ballong under varje arm och en ballong mellan knäna. Den personen ska sedan när lekledaren säger kör - gå framåt runda stolen och tillbaka till sina lagkamrater. Sedan ska personen räcka över ballongerna till nästa person i ledet. Sedan är det dennes person att gå med en ballong mellan benen och en under varje arm. Tappar man en ballong får man stanna och lägga tillbaka den på rätt ställe innan man får fortsätta.


Variant på stafett med ballonger

Vill man göra leken ännu roligare så kan man ha som regel att när en person i laget kommer tillbaka till startlinjen så måste ballongerna först passera över allas huvudet (alltså alla som står på led) så dom hamna hos personen som är längst bak för att sedan passera från den personen mellan allas ben för att komma tillbaka till den personen som står längst fram och som ska gå banan.

Taggar:

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page