top of page

Stafett med skumtomtar

Stafett lekar passar till alla tillfällen, så även till jul. Det du behöver för denna lek är:

  • Skumtomtar (så många ni tycker att lagen ska gå stafetten)

  • Skedar

  • Skål eller glas

  • Gärna en tomteluva eller något annat juligt

Såhär gör man - Dela in personerna i lag. Varje person får sedan varsin sked. Hela laget har ett antal skumtomtar som ska passera stafetten. Reglerna är egentligen lika som när man balanserar ett ägg på en sked när man kör äggstafett vid påsk men här är det istället en stafett med skumtomtar på skeden.


Så, första personen ställer sig vid startlinjen med en skumtomte på skeden. Gärna med något juligt på sig som en tomteluva eller skägg eller liknande. När startskottet går så ska personen balansera skumtomten genom stafetten och tillbaka, där ska det finnas ett glas eller en skål där personen ska lägga skumtomten. tappar man skumtomten på vägen så får man börja om antingen från start eller från rundningsstationen beroende på vart man tappar. Nästa person gör sig sedan redo genom att ta över ex. tomteluvan och sätter en sked i munnen med en skumtomte och sedan börjar gå. De lag som först lyckats få i alla skumtomtar i skålen vinner.


Vill man göra det ännu roligare så kan man ha en variant där man ska mata en annan i laget med skumtomte när man kommer i mål genom att stoppa skeden med skumtomten i mun på någon. Men såklart inte den som ska gå stafetten direkt efter en själv.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page